09.07.2010

Store "amerikanske" jordbærmuffins!

Det er mange som lurer på hvordan man får muffinsen stor og fin, slik som den man kjøper i butikken. Svaret er rett og slett det at her i Norge så har vi til vane å bruke den eggedosisbaserte muffinsoppskriften, som er en luftig men klissete oppskrift. Det blir hvertfall klissete om man prøver å få dem skikkelig store!

Men her har du oppskrift på utsøkte muffins som blir store og fine, og de er SUPERenkle å lage! Dette er noe alle kan klare!

AMERIKANSKE MUFFINS:

Ingrediensene HER skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og ei sleiv i tillegg til muffinsformene. Røra holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former du har.

Det tørre:
4,8 dl hvetemel
ca 1,5 dl farin
3 store ts bakepulver
en klype salt

Det våte:
1 egg
3/4 dl matolje
2,5 dl melk



Smakstilsetninger bestemmer du rett og slett selv!
Eksempler kan være;
most banan med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens.
kakao (sjokolademuffins)
rosiner,
hakket sjokolade,
valnøtt,
kanel,
blåbær
jordbær etc.



Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig..
Fyll røra i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen.



Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter.



2 kommentarer:

  1. Åhhh... Får vann i munnen! Ser bare himmelsk ut... *drømmer* ;))

    SvarSlett
  2. Takk, de var faktisk utrolig gode, og SÅ enkle å lage! Så slenger sammen noen i kveld og jeg tenker jeg, så tar jeg med på jobb i morgen =)

    SvarSlett

Herlig om du vil legge igjen et lite pip!