08.07.2010

Niste for hele familien - pizzaboller!

Noe som funker som niste for alle og enhver, hvertfall her i huset, er pizzaboller!
Det smaker godt, det er du selv som bestemmer hvor sunt/usunt det skal være og i tillegg så er det så og si ikke noe griseri selv om det ligger en hel dag skolesekken!

Når jeg lager pizzaboller så tar jeg utgangspunkt i ei grunnoppskrift, men tilsetter forskjellige ting hver gang, alt etter hva vi har lyst på der og da.
Min familie, både små og store, er veldig glad i mat som virkelig smaker så vi er eksperter på å tilsette alskens kryddersorter i maten vår! Noen ganger er ikke mixen like vellykket, mens andre ganger så er det full klaff! Man må bare prøve og feile. Det er det man lærer av.

Det er ikke bare kkrydderet som kan varieres, men også kjøtt og hvilke typer mel du bruker. Her i huset er favoritten pølser + kjøttdeig, og jeg pleier stort sett å lage en halvgrov deig.

Her er grunnoppskriften + bilder, så nå kan du bare slå deg løs på kjøkkenet:

Grunndeig:
5 dl lunket vann
50 g gjær
4 dl sammalt hvete
8-9 dl hvetemel
1 ss olivenolje
1 ts salt

Løs opp gjæren i vannet, så blander du opp alle ingrediensene og elter godt i ca 5 minutter. Litt lengre om du elter for hånd.
Dekk deigen til og la den heve til dobbel størrelse (ca 30-45 minutter).
Jeg får ikke sagt det nok. HEVING ER VIKTIG!



Til fyll kan du som sagt tidligere bruke nesten hva du vil, men selv bruker jeg en tomatsaus (gjerne hjemmelaget. NAM!), 4-500g kjøtt, litt krydder og ost.
Noen rasper osten og legger inni sammen med fyllet. Selv velger jeg å legge en liten skive oppå hver pizzabolle da det er igjen noen minutter av steketiden.



Når deigen er ferdighevet så deles den i to og kjevles ut til to rektangler på ca 50-60*25 cm. Så fordeler man fyllet utover og ruller sammen deigen med fyll til ei "rullekake". Så deler man deigen opp i biter som er 4-5 cm brede, før bitene settes på høykant på stekeplaten.

Etterheves i 20-30 minutter.

Stekes i ovnen i 15-17 minutter. (De siste par minuttene legger jeg på ei osteskive og kjører på varmluft)

Avkjøl pizzabollene på rist. Deretter nyt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Herlig om du vil legge igjen et lite pip!